Home             Contact             Sitemap
GRP Plasticorr
SUBSTANŢE DE ACOPERIRE

PLASTIMOL® B
 Detalii

PLASTIMOL® DA
 Detalii

PLASTIMOL® DB
 Detalii

PLASTIMOL® LB
 Detalii

PLASTIMOL® K
 Detalii

PLASTIMOL® KD
 Detalii

PLASTIMOL® VB
 Detalii

PLASTIMOL®
 Detalii

Consolidarea capacelor rezervoarelor cilindrice verticale cu substanţă de acoperire pe bază de compozit, respectiv schimbarea capacului de rezervor cu capac fabricat exclusiv pe bază de compozit

 Print

În cazul rezervoarelor cilindrice verticale, coroziunile umpluturii şi a atmosferei din interiorul rezervorului deseori produc subţierea peretelui capacului rezervorului. Până în prezent, ăn cazul subţierii peretelui capacului sub nivelul minim admis, capacuş trebuia să fie demontat şi în locul lui construit unul nou.

Procedeul era scump, necesita timp îndelungat, şi se făcea prin procedeu de inflamaţie. De acum încolo puteţi salva rezervorul într-un mod foarte economicos. Cu ajutorul substanţei de acoperire de rezistenţă PLASTIMOL® care-l aplicăm pe capac, mărind rezistenşa acestuia, dar în acelaşi timp realizând şi un strat exterior anticoroziv. Prin această metodă puteţi să ajungeţi la o economisire de cost considerabilă, deoarece nu trebuie dezansamblat capacul rezervorului şi ne putem chiar folosi de rezistenţa rămăşiţei capacului iniţial. Nu este de neglijat nici avantajul duratei scurte de oprire a funcţionării rezervorului, stratul de acoperire formându-se într-un timp foarte scurt.

Dacă greutatea unui capac nou de oţel este prea mare şi nu mai poate fi susţinută de pereţii rezervorului, sau capacul este deteriorat şi nu merită să fie reparat, pentru înlocuirea capaculuide oţel iniţialfabricăm un capac autoportant din compozit PLASTIMOL® cu întăritură de fibră de sticlă. Greutatea caacului din compozit este de cca. 35-40% faţă de cea a oţelului. Cel mai mare capac din compozit construit de noi până acum a fost cu diametrul de 11000mm pentru un rezervor de 1000 m3. Capacul de rezrvor este făcut dinsegmente prefabricate în uzină şi ridicate la locul lor cu ajutorul unor macarale.

Capacele de rezervor din compozite PLASTIMOL® au o rezistenţă durabilă şi sunt acceptate de autorităţi. Bineînţeles, nu trebuie să ne facem probleme nici din cauza coroziunilor. De reflectat...


 Înapoi
Top